T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Ders Hakkında Bilgiler:
Üniversite Adı: Gümüşhane Üniversitesi
Dersi Sunan Akademik Birim: Mühendislik Fakültesi
Bölüm Adı: Gıda Mühendisliği Bölümü
Ders Kategorisi: Ölçüm Bilim - Validasyon
Dersin Adı: Metot Validasyonu
Anahtar Kelimeler:
Anahtar Kelime Validasyon, Verifikasyon, LOD, LOQ, Tekrarlanabilirlik, Tekrarüretilebilirlik
Ders Hakkında Detaylar:
Ders Seviyesi: Lisans
Dersin Dili: Türkçe
Ders Türü: Seçmeli
Dersin İçeriği: Metod Validasyonu Niçin Gereklidir?, Metod Performans Parametreleri, LOD ve LOQ Doğruluk ve Kesinlik, Tekrar Edilebilirlik, Tekrar Üretilebilirlik, Geri Kazanım,Ölçüm Belirsizliği Gerçeklik (Trueness)ve Seçicilik (Selectivitiy /Specificity ), Hassasiyet (Sensitivity) ve Doğrusallık /Ölçüm Aralığı Sağlamlık (Robustness), Validasyon Parametrelerinin Raporlanması, Validasyon Parametrelerinin Raporlanması
Kaynaklar: Fajgelj, A.ve Ambrus, A. 2000; Principles and Practices of Method Validation, MPG Books Ltd., Bodmin, Cornwall, UK.
Dersin Websitesi: Yok
Ders Dönemi:
Dönem / Yarıyıl: Güz Dönemi
Dersin Verilme Tarihi
(Her dönem açılan dersler için not düşünüz.):
2014 yılından beri verilmektedir.
İletişim Bilgileri:
Kurumsal Bilgiler Eğitmen Bilgileri
Gümüşhane Üniversitesi Doç. Dr. Cemalettin BALTACI
05052206091 5052206091
Gümüşhane Üniversitesi Bağlarbaşı Mah. 29100 cbaltaci11@gmail.com